5 FOTOGRAFIJ, KI JIH MORATE POSNETI OB SVOJEM PRVEM SKOKU S PADALOM

Skok s padalom v tandemu je izjemna, neopisljiva izkušnja, pri kateri izkusite občutke, ki vam prej niso bili poznani. Gre za z adrenalinom prežeto doživetje, vse od napetosti med opremljanjem, do navala adrenalina ob odskoku, občutka breztežnosti v prostem padu, pa do dih jemajoče vožnje s padalom in nežnega pristanka nazaj na trdnih tleh. Vse skupaj je divje popotovanje, ki vam bo dolgo ostalo v spominu.

Kaj je pravzaprav čudno?  Da so vsi tej občutki in čustva, ki jih doživljamo med skokom s padalom tako zelo intenzivni in močni, da je vsega nepričakovano hitro konec, saj gre za tako poplavo emocij, da možgani niso sposobni procesirati vsega kar se nam dogaja. Prav tako se žal med skokom s padalom ne moremo kar ustaviti, da bi imeli več časa vpiti vso lepoto, ki nas obdaja. Če karikiram: v nekem trenutku si na tleh in se pripravljaš, nato se nekaj zelo intenzivnega zgodi in že si spet nazaj na trdnih tleh, z nasmehom na obrazu in pravzaprav ne veš, ali si mogoče le sanjal...Vse kar dobro veš je le to, da bi to zelo rad še kdaj izkusil.

Edina stvar, ki ti omogoči podoživljanje skoka, so fotografije in/ali videoposnetek skoka, saj si boste lahko le tako obudili spomine iz dogajanja v zraku, spomnili se boste občutkov ki so preželi vaše telo in v celoti podoživeli izkušnjo.

Prvi skok se žal zgodi le enkrat in je neponovljiv, zato sploh ne bi smelo bit vprašanje, ali je vredno najeti snemalca, da ovekoveči vaš edinstveni podvig. Ena od stvari, ki jih največkrat slišimo od povratnikov je ta, da je absolutno vredno vsakega centa vzeti videoposnetek in fotografije in skok ovekovečiti.

Z naše strani pa ni lepšega, kot videti kako ljudje komaj zadržujejo navdušenje, ko podoživijo norosti skoka s padalom ob prvem ogledu svojega tandemskega skoka s padalom.

 

Spodaj je naštetih 5 najpomembnejših trenutkov, ki se jih splača ovekovečiti ob skoku s padalom v tandemu:

 

Padalska fotogravija št.1: Pričakovanje!

Opremljen, pripravljen, že vedoč kakšne so tvoje naloge med skokom in posledično popolnoma navdušen in v pričakovanju skoka. Zabavno bo videti samega sebe, z nervoznim nasmehom na obrazu, ne vedoč čisto točno, kaj te čaka v naslednjih minutah. Na fotografijo seveda vključimo tudi tvoje podporne člane.

Čusva ob pričakovanju skoka s padalom v tandemu

 

Padalska fotografija št.2: Let na višino!

Vaš snemalec/fotograf bo poskrbel za to, da bo ovekovečil trenutke med letom na višino. Najverjetneje boste izgledali še malce bolj navdušeni ali pa mogoče malenkost bolj prestrašeni, kakor na tleh, a vendar je to nekaj popolnoma normalnega. Večina nas padalcev, bi dali marsikaj, da bi lahko videli, kakšen je sploh bil naš obraz pred prvim skokom v življenju, kajti le nekaj minut ali sekund po takšni fotografiji, se bo vaša definicija zabave spremenila za vedno. Postali boste eden izmed nas.

Navdušenje pred odskokom z letala

 

Padalska fotografija št.3: Odskok!

Meni osebno je to daleč najljubši del skoka, in mislim da so fotografije s tega dela skoka s padalom najbolj razkrivajoče in iskrene. Izraz na vašem obrazu, ko zapustite avion in ugotovite, da ni več povratka – LETITE. Letalo je že za vami, ničesar več ni, da bi se prijeli, zato lahko le še razprete svoja krila in uživate v letenju. Navdušenje, kanček strahu, ter presenečenje ob izstopu z letala ter vsi ostali nepopisni občutki tega trenutka, pa bodo lepo vidni na vašem obrazu na takšni fotografiji.

Nori občutki ob odskoku z letala v tandemu

 

Padalska fotografija št.4: Prosti pad!

To je najbolj tipična fotografija, ki jo ljudje objavijo po adrenalinskem doživetju. Trenutek ko letijo skozi nebo, popolnoma svobodni, daleč nad tlemi in uživajo na polno! Kamerman leti okrog vas, kot nekakšen astronavt z vso svojo opremo in skuša ovekovečiti čim večji del skoka in občutkov, ki se ta čas porajajo. Ni opaziti, kdaj mine cela minuta prostega pada in že je čas ko inštruktor aktivira padalo. V prostem padu ne obstaja nič drugega, kot le trenutek v katerem ste in ta trenutek boste podoživeli čisto vsakič, ko boste pogledali fotografijo.

Veselje med prostim padanjem

 

Padalska fotografija št.5: Ravno pristali!

V trenutku, ko se vaša stopala ponovno dotaknejo tal na plan privrejo vsi občutki! Uspelo  vam je, varno ste prispeli nazaj na tla, po tem ko ste doživeli nekaj najintenzivnejših minut v svojem življenju. Doživeli ste letenje, videli izjemne razglede ter začutili pravo »željo po letenju«. Nikoli več ne boste isti kot pred tem, saj ste izkusili življenje nad zemljo, in sedaj bo pogosto vprašanje: »kdaj lahko to ponovim?«

Neopisljivi občutki po pristanku skoka s padalom

Ujemite te trenutke sreče, olajšanja, zadovoljstva ter nadčloveških občutkov, ki vas prevzamejo.

Kadarkoli si boste želeli dvig energije, si enostavno oglejte te fotografije vašega skoka s padalom v tandemu in energije in vzhičenje bo narastlo. A previdno – ogledovanje teh fotografij bo vedno znova v vas prebudilo željo, da bi se vrnili na letališče in skok s padalom ponovili.

Mi vas bomo tam vedno z veseljem pričakovali 😉