PLAN SKAKANJA: 15.7. - 22.7.2024
Ta teden bomo skoke izvajali v torek od 12h dalje, v petek od 14h dalje in v soboto cel dan v Šentvidu pri Stični, v nedeljo pa cel dan v Portorožu. Vabljeni k prijavi!
PRIJAVA NA TANDEMSKI SKOK
PLAN SKAKANJA: 15.7. - 22.7.2024
Ta teden bomo skoke izvajali v torek od 12h dalje, v petek od 14h dalje in v soboto cel dan v Šentvidu pri Stični, v nedeljo pa cel dan v Portorožu. Vabljeni k prijavi!
PRIJAVA NA TANDEMSKI SKOK

Skok s padalom v tandemu

Bi radi občutili adrenalin in čare padalstva, pa nimate dovolj prostega časa za ukvarjanje z novim športom? Ste obupali z iskanjem primernega darila za vašega moža, sodelavko, poslovnega partnerja, punco? Potem je skok s padalom v tandemu ali darilni bon zanj prava rešitev za vas!

Potek skoka v tandemu

1

Prihod na letališče

Za skok s padalom v tandemu se je potrebno predhodno dogovoriti. Prihod na letališče in prijavo na tandemski skok je potrebno opraviti vsaj 30 min pred skokom.
2

Priprava na skok v tandemu

Najprej vam inštruktor dodeli kombinezon, čelado, rokavice in očala. Sledi priprava na skok v tandemu, ki traja približno 10 minut. V tem času vam bo inštruktor predstavil opremo in vas seznanil s postopki v letalu, pri odskoku iz letala, položajem telesa v prostem padu, upravljanjem padala ter položajem za varen pristanek.
3

Panoramski let na višino

Letalo do višine 4200+ metrov nad terenom potrebuje približno 15 minut. Čas med vzpenjanjem na višino odskoka izkoristimo za opazovanje pokrajine in sproščen pogovor z inštruktorjem.
4

Skok v tandemu

Bistvo skoka v tandemu je adrenalin ob odskoku iz letala in svoboda ob prostem padanju. Občutek adrenalina mine hitro po odskoku, nadomestita ga občutka lebdenja in čiste svobode pri 200 km/h.
5

Let s padalom

Na višini 1500 metrov tandem inštruktor odpre padalo. Od tega trenutka dalje hitrost in glasno šumenje nadomesti mirno jadranje skozi neskončen prostor. Lahko boste prevzeli krmilne vrvice padala in ob pomoči tandem inštruktorja padalo vozili vse do višine 300 metrov, nato bo inštruktor prevzel nadzor in poskrbel za mehak ter varen pristanek.
6

Po pristanku

Na trdnih tleh nas preplavi občutek neizmernega veselja, kaj hitro pa mu sledi goreča želja, da bi skok s padalom ponovili že z naslednjim letalom. V spomin in kot dokaz o uspešno opravljenem skoku prejmete diplomo.

Lokacije skokov s padalom

Tandemske skoke s padalom izvajamo po različnih letališčih in vzletiščih po Sloveniji iz višine 4200+ metrov nad terenom, z lastnim turbinskim letalom - Cessno 206 PT6. Po telefonu se dogovorimo za želeno lokacijo skoka v tandemu na eni izmed spodaj navedenih lokacij:
Občasno se padalski skoki izvajajo tudi na drugih letališčih, odvisno od povpraševanje in razpoložljivosti letala in letališča.

Cenik skokov v tandemu

Skok v tandemu - 4200 m
270€
Vključuje:
 • Priprave na skok s padalom,
 • kombinezon, čelada, očala, rokavice,
 • skok s padalom z višine 4200+ m,
 • 10-15 minutni panoramski let z letalom,
 • od 50 do 60 sekund prostega pada,
 • od 5 do 8 minut jadranja pod odprtim padalom,
 • podelitev diplome.
 • SKOK V TANDEMU - 6000 M (AGL)
  490€
  Vključuje:
 • Priprave na skok s padalom,
 • kombinezon, čelada, očala, rokavice,
 • skok s padalom z višine 6000m (AGL),
 • 20 minutni panoramski let z letalom,
 • oskrba z dodatnim kisikom,
 • cca. 100 sekund prostega pada,
 • od 5 do 8 minut jadranja pod odprtim padalom,
 • podelitev diplome,
 • skok z višine 6000 m ni možen na letališču Portorož!
 • VIP skok v tandemu
  630€
  Vključuje:
 • Priprave na skok s padalom,
 • kombinezon, čelada, očala, rokavice,
 • skok s padalom z višine 4500+ m,
 • 10-15 minutni panoramski let z letalom,
 • CELOTNO LETALO SAMO ZA VAS,
 • Cca. 60 sekund prostega pada,
 • od 5 do 8 minut jadranja pod odprtim padalom,
 • video posnetek in fotografije skoka z zunanjim snemalcem,
 • snemanje in slikanje z roke tandem pilota,
 • podelitev diplome.
 • Profesionalni video posnetek skoka z zunanjim snemalcem
  5-7 minutni film celotnega poteka vašega skoka s padalom, ki ga posname dodatni padalec – snemalec.
  + GRATIS fotografije skoka
  120€
  Profesionalni video posnetek skoka z zunanjim snemalcem - 6000m
  5-7 minutni film celotnega poteka vašega skoka s padalom, ki ga posname dodatni padalec – snemalec.
  + GRATIS fotografije skoka
  170€
  Video posnetek skoka z roke tandem pilota
  55€
  Fotografije skoka z roke tandem pilota
  55€
  Video posnetek in fotografije skoka z roke tandem pilota
  70€
  Video in fotografije z zunanje ter ročne kamere
  160€
  Video in fotografije z zunanje ter ročne kamere - 6000m
  215€
  Doplačilo za težo nad 100 kg (do max teže 115kg)
  30€
  10€ popust za skupine nad 5 oseb.
  20€ popust za skupine nad 10 oseb.
  Pogosta vprašanja
  1. Kakšna je razlika med zunanjo in ročno kamero?
  V obeh posnetkih skoka s padalom je zajeto vse - priprave na zemlji, polet na višino, prosti pad (razlika: zunanja kamera - kamerman leti pred tandemom in animira obdarovanca v prostem padu, ročna kamera: tandem pilot snema s kamero montirano na svoji roki), vožnja pod odprtim padalom (Zunanja kamera: padalec posname samo odpiranje tandem padala in pristanek, ročna kamera: tandem pilot snema obdarovanca medtem ko ta vozi padalo), podelitev diplome.
  2. Kakšne so omejitve glede starosti?
  Spodnje starostne meje za skok s padalom ni, oseba mora biti visoka vsaj 135 centimetrov. Mladoletni za skok v tandemu potrebujete privolitev staršev oziroma skrbnikov. Zgornje meje za skok s padalom v tandemu ni, pogoj pa je vaše dobro počutje.
  3. Ali potrebujem zdravniško potrdilo?
  Ne, za skok v tandemu ne potrebujete zdravniškega potrdila.
  4. Kakšne so omejitve glede teže tandem potnikov in zakaj?
  Zgornja meja je postavljena s strani proizvajalca tandemskih padal, na skupno težo tandem pilota in potnika. Z osebami težjimi od 100 kilogramov se individualno pogovorimo glede možnosti izvedbe tandemskega skoka s padalom, saj je varnost pri nas na prvem mestu.
  5. Kakšno hitrost dosežemo v prostem padu?
  Hitrost prostega padanja je odvisna od skupne teže inštruktorja in tandem potnika. Prav tako na hitrost vpliva položaj telesa v prostem padu. Najnižja hitrost tandema v prostem padu je okoli 170 km/h, najvišja pa okoli 250 km/h.
  6. Bova 100% skočila takrat ko se dogovoriva?
  Padalstvo je odvisno od množice dejavnikov — vremena, letala, kontrole letenja, itd. - na katere nimamo vpliva. Potrudili se bomo, da boste na vrsti takrat, ko se dogovorimo, vendar vedno obstaja majhna možnost, da boste morali na svoj skok s padalom malce počakati, v izrednih situacijah pa ga bo potrebno prestaviti. Zato si za svoj tandemski skok vzemite nekaj ur vašega prostega časa.
  7. Ali je varno skočiti v tandemu?
  Padalstvo spada med tvegane športe. Vendar je tehnologija, še posebej na področju tandemskih skokov, močno napredovala. Naši inštruktorji smo aktualni člani slovenske reprezentance v različnih disciplinah in večkratni državni prvaki. Uporabljamo sodobno in tehnično dovršeno padalsko opremo, vključno z računalniško varnostno napravo, ki v primeru izrednih razmer avtomatsko odpre rezervno padalo. Vsak tandemski sistem ima dve padali — glavno in rezervno padalo.
  8. Se je že kdo poškodoval?
  S ponosom lahko povemo, da se še noben tandem potnik, ki je skočil z našo ekipo, ni poškodoval. V izogib poškodbam velja vedno slediti navodilom inštruktorja.
  9. Ali skoke s padalom izvajate v vseh vremenskih razmerah?
  Ne, padalstvo je močno odvisno od vremena. Skoke s padalom lahko prepreči močan veter, gosta oblačnost, dež, sneg.
  10. Uspešno sem opravlil skok v tandemu, kako naprej?
  Eno izmed najpogosteje zastavljenih vprašanj, saj je navdušenje po skoku s padalom na vrhuncu. V okviru naše padalske šole se lahko udeležite padalskega tečaja AFF in stopite na pot samostojnega padalca. Ob predložitvi naše diplome o skoku v tandemu ste upravičeni do popusta pri padalskem tečaju.
  11. Ali lahko prejemnik darilnega bona za skok v tandemu snemanje dokupi naknadno?
  Seveda! Najkasneje lahko snemanje dokupi pred izvedbo tandemskega skoka, na letališču. Priporočljivo pa je, da željo po snemanju izrazi ob prijavi na skok v tandemu, sploh če se odloči za snemanje z zunanjo kamero (poleg skoči dodatna oseba - kamerman, ki vse posname in poslika), saj moramo v tem primeru rezervirati mesto v letalu tudi zanj. Našo ponudbo snemanj in slikanj si lahko ogledate tukaj.
  12. Traja padalska sezona celo leto?
  Padalska sezova v Sloveniji traja od sredine marca, do sredine novembra, ko so temperature za skok primerne. Občasno skačemo tudi izven sezone, vendar strankam v zimskem času skok s padalom odsvetujemo, saj zaradi nizkih temperatur najverjetneje iz doživetja, ki ga tandemski skok ponuja, ne boste izvlekli maksimuma.
  13. Kakšna je veljavnost darilnega bona za skok v tandemu
  Veljavnost darilnega bona tandemski skok je 1 (eno) leto od datuma naročila. Darilni bon je nevtralen kar se tiče lokacije.