Vetrovnik - letenje brez padala

Organiziramo NAPREDNO učenje letenja v vetrovniku, za padalce in letalce, ki bi radi izboljšali svoje znanje letenja. Nove osvojene veščine lahko uporabljajo med skokom s padalom iz letala.
Za vse, ki se želite samo na kratko preizkusiti v samostojnem letenju v vetrovniku, pa vas vabimo, da obiščete spletno stran slovenskega vetrovnika -  Aerodium Logatec.
Kaj je vetrovnik?
Simulator prostega pad – vetrovnik, v katerem piha veter s hitrostjo od 150 – 300 km/h (hitrost vetra je prilagojena letalcu). Namenjen je učenju veščin v prostem padanju.
Zakaj vetrovnik?
Velja za najvarnejši in najhitrejši način pridobivanja padalskega znanja (v 1 uri letenja v vetrovniku se naučimo veliko več kot v 60 skokih).
Cilj učenja v vetrovniku je z našimi bogatimi izkušnjami in osvojenim znanjem v vetrovniku udeležencem zagotoviti kar največjo količino osvojenega znanja v zelo kratkem času.
Posebej priporočljivo je letenje v vetrovniku pred prvim samostojnim skokom s padalom, saj znanje letenja učencu vlije zaupanje vase in zmanjša stres ob prvem samostojnem skoku iz letala.
Za koga je vetrovnik primeren?
Namenjen je začetnikom, rekreativcem ali izkušenim padalcem, kakor tudi tistim, ki se šele odločajo o začetku padalske kariere.
Torej za udeležbo našega tunnel campa je primeren čisto vsak.
Naše reference?
  • Smo certificirani inštruktorji v vetrovniku Aerodium Logatec.
  • Člani Slovenske državne reprezentance smo prvi, ki smo se odločili za šolanje v vetrovniku že daljnega leta 2004, v takrat edinem vetrovniku na svetu - v Orlandu na Floridi in od tedaj redno treniramo in se izobražujemo v različnih vetrovnikih po svetu.
  • Znanje v vetrovniku smo pridobivali s pomočjo svetovnih imen v padalstvu (različnih bivših Svetovnih prvakov).
  • Smo prvi v Sloveniji, ki organiziramo tovrstna izobraževanja (prvi Tunnel camp smo organizirali že leta 2006).
  • Naša ekipa ima skupno preko 1000 ur letenja v različnih vetrovnikih po svetu.
  • Do danes smo organizirali že ogromno tunnel campov in svoje bogato znanje prenesli na mnoge padalce in ne-padalce iz Slovenije in sosednjih držav.