HRANA PRED TANDEMSKIM SKOKOM S PADALOM (da ali ne?)

Prišel je dan vašega skoka s padalom v tandemu. Na ta trenutek čakate že leta...

Lahko jeste pred skokom s padalom?

Zgodaj vstanete in se odpravite v kuhinjo, pripravljeni pa obilen zajtrk. Ampak počakajte ... ali lahko jeste pred skokom s padalom? In ali lahko pijete pred tandemskim skokom?? Lahko, in celo morate!

Vendar je bolj pomembno kot "Ali lahko jem pred skokom s padalom?" paziti na to, kaj jeste pred tandemskim skokom. Enako velja za pijačo. Obstaja veliko načinov, kako se pripraviti na najboljše doživetje svojega življenja, in uživanje prave hrane in pijače je eden od njih.

Pravilna količina hrane in pijače v vašem želodcu zahteva nekaj premisleka, in tu smo, da vam pomagamo razumeti.

Skok s padalom v tandemu nad Portorožem

Izbira prave hrane pred izvedbo skoka s padalom

Ko lahko odgovorite na vprašanje "Ali je v redu jesti pred skokom s padalom?" morate naslednje načrtovati, kaj in koliko. Če razmišljate, da je tandemski skok s polnim želodcem slaba ideja, imate prav! Morda je skušnjava, da si privoščite okrepčilen zajtrk pred velikim dnevom, vendar je bolje, da svoje želje zadržite do kasneje. Za večerjo bo dovolj časa za slavje!

Prav tako ni dobra ideja, da sploh ne jeste ničesar. Želite najti dobro ravnovesje med prenajedanjem in stradanjem. Vaš skok s padalom naj bo v ospredju misli, ne vaš prazen (ali prepoln) želodec. Vaš pred-skok s padalom obrok naj vas pusti ravno dovolj site.

Načrtujte pripravo na svoj prvi skok tako, kot bi to storili za športni dogodek. Jejte blago in hranljivo hrano; izogibajte se vroči omaki in mastni hrani. Ne jejte ničesar, kar bi se valjalo po vašem želodcu ali vas naredilo počasne, čeprav so ta živila najokusnejša. Vaše telo potrebuje gorivo, da vas ohranja polne energije, ne da bi vas tiščalo.

Skratka: svoj dnevni odmerek dobite v zraku, ne pri mizi!

OSTANITE HIDRIRANI!

Voda je prav tako - če ne še bolj - pomembna kot hrana. Vaše telo se dehidrira hitreje kot postane lačno, še posebej v vročem vremenu. Najpomembneje je, da vaši možgani potrebujejo hidracijo, da ostanejo budni in osredotočeni. Poskrbite, da boste na letališče prinesli dovolj vode, ki jo boste ves dan nenehno srkali.

Verjeli ali ne, hrana je prav tako del hidracije! Veliko elektrolitov, ki jih potrebuje vaše telo, prihaja iz hrane, ki jo jeste. Hrana bo nadomestila pomemben natrij in aminokisline, ki jih vaše telo in možgani potrebujejo za pravilno delovanje. Prav tako bo sprožila žejo in povečala količino vode, ki jo želite piti.

Pomembna opomba o tem, kaj (ne) piti: po zaužitju alkohola katere koli vrste se vam ni dovoljeno udeležiti skoka s padalom. Shranite ga za zabavo po skoku! Prav tako ne priporočamo uživanja večjih količin gazirane pijače pred izvedbo skok s padalom v tandemu.

Skok s padalom v tandemu

LAHKO JEM NA LETALIŠČU (pred skokom s padalom)?

Seveda! S sabo prinesite nekaj prigrizkov in se pripravite na druženje. Naše domače letališče ima dovolj prostora za poležavanje pred in po izvedbi skoka s padalom. Čeprav hrane ali pijače ni mogoče kupiti na letališču, lahko s seboj prinesete hladilno torbo z želenimi prigrizki in pijačo, da preživite dan (seveda nealkoholno).

Spodbuja se, da s seboj prinesete dovolj hrane in vode, da ostanete oskrbljeni in hidrirani nekaj ur. Včasih lahko postopek prijave, usposabljanja in vkrcacanja traja nekaj časa. Poskrbeti želite, da vam bo udobno ves čas. Tudi če ste imeli uravnotežen zajtrk, razmislite, kako se boste počutili ob kosilu.

Vendar kaj, če mi postane slabo?

Ali vas nagnjenost k gibalni bolezni spravlja v razmišljanje, "Ali naj skočim s padalom? " Razumemo, to je skrb veliko ljudi, ki razmišljajo o skoku s padalom. Navsezadnje smo vsi videli videoposnetke ljudi, ki izgubijo svoj obrok na skoku v tandemu. Če ste eden tistih srečnežev, ki tega niste videli, je to znak, da tega ne iščete na spletu. Vendar pa ne glede na to, kako bi želeli, da se to ne bi zgodilo, se včasih vendarle zgodi.

Na srečo prost pad ni težava in ta del skoka s padalom boste lahko uživali ne glede na vse. Težava se pojavi, ko se odpre padalo. Kombinacija adrenalinskega zagona in počasnega spusta s padalom lahko sproži odziv gibalne bolezni. Hrana in pijača, ki ste jo pred skokom zaužili pa lahko k temu pripomore.

Čeprav vas mika lahko skušnjava, da ne bi pojedli ničesar, da ne bi imeli ničesar v želodcu za izločanje, uživanje pravega obroka dejansko pomaga, da vas med skokom s padalom ne obide slabost. Ohranjanje čim bolj uravnotežene telesne pripravljenosti, vam bo pomagalo počutiti se kar se da najbolje. To vključuje tudi prehrano! Vaše telo potrebuje hranila in energijo, da se spopade s sunkom adrenalina, ki ga boste prejeli, ko boste zapustili letalo.

Lahko si tudi privoščite zdravila proti gibalni bolezni, nosite zapestnice proti gibalni bolezni in izvajajte dihalne vaje, da ohranite mirno možgane in hrano v želodcu.

Ste pripravljeni na svoj odmerek adrenalina? Rezervirajte svoj skok s padalom pri nas!