KAJ JE BOLJŠE - SKOK S PADALOM ALI...?

Torej.. skok s padalom ali seks?

Če se slučajno v tem trenutku praskate po glavi, ker vam ni jasno, zakaj sem postavil zgornje vprašanje, potem si dovolim sklepati, da še niste bili na pristajališču, ko pristane kateri od navdušenih udeležencev skoka s padalom v tandemu. Kajti če bi bili kdaj tam, bi zagotovo slišali kaj podobnega temu: »O…MOJ…BOG…pa to je boljše kot seks!«. Pravzaprav smo mi to že tolikokrat slišali, da tudi sami nismo več prepričani. Je mogoče, da je skok padalom resnično boljši kot seks? (če sklepamo kaj počnemo pogosteje, potem je odgovor na dlani, saj dnevno skočimo tudi 10 in več krat…) No, kakorkoli že, odločili smo se, da moramo to vprašanje razčistiti enkrat za vselej.

Tandemski skok s padalom v pristanku

Skok s padalom je veliko varnejši. (seks: 0; skok s padalom: 1)

Obstaja stara šala, ki sem jo že kar nekajkrat slišal od starejših padalcev: »Spomnim se časov, ko je bil seks varen, skok s padalom pa nevaren.« Ljudje od katerih sem to slišal, so skakali v času, ko je bil vsak skok s padalom praktično nekakšen BASE skok, saj so takrat, ko oprema še ni bila tako izpopolnjena kot je danes, potrebovali bistveno več znanja in tudi sreče, da je bil skok in pristanek uspešen.

Dan danes, pa je situacija ravno nasprotna. Moderna tehnologija, razvoj opreme in pa nadgradnja znanja o prostem padu, so poskrbele, da je padalstvo pravzaprav varnejše od vožnje avtomobila ali tekanja prek parkirišča med grmenjem ali celo zadrževanja v bližini krav – tako pravi statistika. Danes namreč padalci skačejo z vgrajenimi računalniki, ki samodejno odprejo rezervno padalo, v kolikor padalec tega ne stori sam. Uporabljamo tudi tehnološke pripomočke – od digitalnih višinomerov, do zvočnih višinomerov, ki nam v uho »šepetajo« višine na katerih se nahajamo v danem trenutku ipd. (če bi le takšni pripomočki obstajali v svetu »zmenkarij«, si predstavljate?)

 

Padalstvo je idealna »odprta« zveza. (seks: 0, skok s padalom: 2)

Pri skokih s padalom je tako, da več kot je partnerjev, boljše se imamo! Kajti ko si na letališču s svojim dobrim kolegom, in ta vpraša, če lahko pripelje še svojega prijatelja, večina odgovori z: »Ja, seveda, več nas bo, bolj bo veselo!«. Ko po skoku cela skupina pristane, si na hitro izmenja najboljše točke preteklega skoka in pokomentira kako je bilo zabavno, se ponovno zorganizira in že je na poti nazaj na letalo. Brez da bi bilo komu na kakršenkoli način nerodno! Brez nerodnih obiskov pri zdravniku! Brez neprijetnih pogovorov! Brez enotedenskega čakanja na izvide preiskav! In brez ljubosumja!

Gneča padalcev

 

Padalstvo je cenejši hobi. (seks: 0; skok s padalom: 3)

Če smo čisto realni – padalstvo ni ravno najcenejši šport. A seštejmo stroške drugega načina preživljanja prostega časa o katerem je danes govora… Večerje, pijače, oblačila, frizure, ličila, posebno spodnje perilo, rože, potrošne vikend avanturice, darila itd. itd. Ko vse to sešteješ, je številka že kar visoka. Če pa temu še dodamo najpogostejšo »posledico« seksa – rojstvo otroka, potem postanejo stroški še neprimerljivo višji. Zato lahko mirne vesti rečem, da je padalstvo mnogo cenejši hobi.

 

Skoki s padalom so obsedenost, ki ti neprestano vrača. (seks: 0; skok s padalom: 4)

Padalstvo te nikoli ne bo »nagnalo na kavč«. Nikoli ti ne bo pozabilo lajkati zadnjega selfie-ja. Nikoli ti tudi ne bo dajalo mešanih signalov, po katerih si razbijaš glavo, kot da bi se boril z mastjo namazano lubenico v vodnem bazenu – brez očitnega zaključka. In če si želiš več, vedno veš kje to lahko dobiš – odpelješ se na letališče in »woila«.

Tam si namreč med sebi enakimi. Po svojem prvem skoku s padalom v tandemu, se boš lotil padalskega tečaja, nato pa verjetno preživel večino svojega časa in porabil večino svojega »odvečnega« denarja na letališču in zaradi tega te ne bo čisto nihče obsojal. Ravno nasprotno – večina bo celo tekmovala s teboj, saj s teboj delijo ta isti občutek in željo po še.

Po uspešnem dnevu skakanja s padalom na letališču

 

Padalstvo zmaga…ampak veste kaj? Tudi seks zmaga.

Niste pričakovali tega? No…Kljub temu, da smo tukaj »znanstveno« dokazali, da so skoki s padalom boljši od seksa v naši analizi, smo hkrati odkrili še nekaj dobrodošlih stranskih učinkov, ki vas znajo nekoliko razveseliti. Zaradi udejstvovanja v padalstvu, se boste najverjetneje začeli počutiti nekoliko samozavestnejši, manj pod stresom, ter bolj sproščeni, kar vam bo mogoče omogočilo nekaj dodatnega elana za prebijanje ledu pri iskanju partnerja. To pa se zna nato prenesti tudi na najintimnejši del vašega zasebnega življenja…se vam ne zdi? 😉