KAKO IZBRATI PODJETJE ZA SKOK S PADALOM?

Si želite izkusiti skok s padalom v tandemu, pa o tem še nekoliko razmišljate? Ste mogoče v dvomih, če je tako početje sploh varno? Glede na to, da verjetno o našem športu ne veste prav veliko, mogoče ne veste na koga se lahko obrnete za nasvet?

Veliko je ljudi, ki se sprašujejo zgoraj napisana vprašanja. Zato smo pri Prostipad.si pripravili seznam stvari, ki jih je potrebno vzeti v premislek pred izbiro podjetja, pri katerem bi opravili svoj prvi tandemski skok s padalom.

Turbinsko letalo padalske ekipe Prostipad.si

 

Podjetje ali posameznik?

V padalstvu je tako, da lahko vsak dovolj izkušen padalec opravi licenco in s to licenco lahko opravlja skoke s padalom v tandemu. Zato je ponudnikov tandemskih storitev precej. Večinoma so to »one - man bandi«, ki tandemske skoke opravljajo kot postransko dejavnost oziroma kot dodaten vir zaslužka.

Pri nas je zadeva malce drugačna, saj smo podjetje, ki je popolnoma specializirano za tovrstno dejavnost. Ukvarjamo se z vsem v zvezi s padalstvom – od izobraževanja v vetrovnikih in v zraku, do šolanja nadobudnih učencev in seveda največji del naših aktivnosti predstavlja prav tandemska dejavnost. Zaradi tega imamo tudi lastno turbinsko letalo, zelo sodobno, varno, ki vas popelje na višino nad 4000 metrov (natančneje 4300m nad zemljo), vzdrževano opremo in pa ekipo – najbolj nasmejano, da se na letališču čisto nikoli ne boste počutili sami.

Turbinsko letalo Cessna 206 PT6 Turbine

 

Izkušnje znotraj padalskega športa!

Padalci smo zelo vestni pri spremljanju svojega števila skokov, saj je to nekakšen grobi pokazatelj znanja in izkušenj, ki jih posameznik poseduje. Zato vam predlagam, da se o tem pozanimate preden izberete ponudnika za skok s padalom v tandemu.

Pri podjetju Prostipad.si imamo namreč izjemno izkušene inštruktorje – vsi naši inštruktorji so aktivni ali nekdanji člani slovenske padalske reprezentance v večih različnih disciplinah. Skupno imajo preko 1000 ur letenja v vetrovniku in pa preko 25,000 skokov izkušenj. Prav tako na letni bazi naše podjetje opravi največ tandemskih skokov v Sloveniji.

Pristanek po skoku s padalom v tandemu

 

Strokovnost!

Pred izbiro podjetja za skok s padalom je pametno  preveriti, kako strokovno določeno podjetje opravlja svoj posel. To lahko preverite tako, da preberete mnenja - review-je, vprašate svoje prijatelje ali znance, ki so imeli podobno izkušnjo, ali pa se preprosto odpravite na splet in prebrskate videoposnetke določenega izvajalca. Ocenjujte kvaliteto posnetka, montažo, ter seveda strokovnost inštruktorja, ki je na posnetku prisoten.

 

Oprema!

Ker sklepam, da se večina ljudi, ki se odpravljajo na svoj prvi skok s padalom s tem sooča popolnoma laično, vam polagam na srce, da se mogoče ni neumno vsaj malenkost pozanimati o opremi, ki jo izvajalec uporablja. Pomirjujoče je vedeti, da za vas skrbi nekdo z ustrezno, novo, varno in redno vzdrževano opremo – konec koncev je tudi od te odvisno vaše življenje.

Pri nas za tandemske skoke uporabljamo sisteme proizvajalca Strong Enterprises, Florida. Gre za podjetje, ki je najdlje na trgu kot izdelovalec tandemskih padal za skok z letala, kar mislim da že samo po sebi pove dovolj.

Prav tako, boste pri nas poleg dobrega padala, dobili tudi vso dodatno opremo ki jo potrebujete, da bo vaš skok maksimalno udoben. Dodelili vam bomo kombinezon, da ob pristanku ne umažete svojih oblačil, padalsko čepico, na katero so tesno pritrjena očala – da boste lahko s široko odprtimi očmi pri 200km/h uživali v razgledu (imamo tudi očala, ki pokrijejo vaša dioptrijska očala v kolikor jih uporabljate) in pa nenazadnje še rokavice, da vas ne bi zeblo v roke v tistih malo bolj mrzlih mesecih.

Pred skokom z letala v tandemu

 

Ažurnost!

Zelo pomemben dejavnik pri nakupu darilnega bona ali pa pri sami prijavi pred izvedbo skoka v tandemu je tudi ažurnost podjetja s katerim se dogovarjate. Pri nas smo na številki 031-594-111 (Tomaž Hrast) dostopni praktično non-stop, za prijave oziroma obveščanje kandidatov za skok s padalom pa skrbimo preko posebnega sistema obveščanja – ko se prijavite na tandemski skok, vas dodamo na seznam za obveščanje in od takrat dalje, do konca sezone tedensko prejemate obvestila kje in kdaj se skače. Ko vam lokacija in termin ustreza se na naš sms odzovete in se prijavite na skok v tandemu ter že lahko začnete odštevati dneve do nore dogodivščine.

 

Če ste pa mogoče že slišali kakšno lepo besedo o nas, ali ste že odločeni, da želite nebo deliti prav z nami ne odlašajte. Kontaktirajte nas čimprej, saj nebo že kliče!

Skok s padalom - pristanek - Jure Cotič