ŠE VEČ KOT LE TANDEMSKI SKOK: Padalstvo kot šport

Padalska ekipa Prostipad.si

TANDEMSKI SKOK S PADALOM JE LE ZAČETEK

Kaj sploh je padalstvo? Nekoliko smešno vprašanje, saj vem – vendar če vas mika da bi odgovorili z »je nekaj kar storiš enkrat v življenju in potem to pustiš v preteklosti«, bi se grdo zmotili. V resnici je padalstvo pravi šport, z vsem kar spada zraven in ne le nekaj kar storiš le enkrat, da občutiš naval adrenalina in dobiš »kul« posnetek za spomin.

Padalstvo je še veliko, veliko več kot pa le tandemski skoki.  Pravzaprav: Že ko prideš na letališče se ne moreš izogniti temu da bi opazil, da izven letala nate čaka nov svet priložnosti.

Smo pritegnili tvojo pozornost? Super! V nadaljevanju najdeš okvirni predogled, kaj vse v padalstvu obstaja.

Skok s padalom v tandemu ročna kamera

 

VELIKO RAZLIČNIH TIPOV PADALSTVA

Ali padamo leže, na trebuhu, s popkom usmerjenim proti tlom? V osnovi to drži, lahko to počnemo, ampak ko enkrat pridemo do padalske licence, kmalu ugotovimo, da lahko naš popek med skokom s padalom usmerimo še marsikam drugam in ne le proti tlom. S tem sem želel samo povedati, da je znotraj padalstva okrog ducat različnih disciplin, za katere se lahko posameznik »specializira«. Torej po opravljeni licenci se lahko odločimo za točno določeno disciplino, ali pa osvajamo znanje večih disciplin naenkrat, v obeh primerih pa zraven 100% uživamo.

Skok s padalom na različne načine

 

RAD TEKMUJEŠ? PADALSTVO JE ŠPORT ZATE!

Kaj pa ima večina resnih športov skupnega? Prav imaš: velika tekmovanja. Padalstvo pri tem ni čisto nobena izjema. Kot licenciran padalec boš imel/a možnost tekmovati na tekmovanjih na državnem ali mednarodnem nivoju, naj bodo to državna/evropska/svetovna prvenstva ali pokali, mitingi in celo državni/mednarodni rekordi. Kaj je pravzaprav vse mogoče, pa mora vsak zase videti, da bi lahko verjel – zato ne čakaj, in se prepričaj na lastne oči!

Ekipa naših tandem inštruktorjev - člani državne reprezentance

 

NADGRADI SVOJO EKIPO

Če pa za trenutek pozabimo na padalska znanja in tekmovanja, lahko poudarim, da so v padalstvu pravzaprav prijateljstva znotraj tega športa tista, ki nam narekujejo, da se dan za dnem vračamo na letališče. Kar skušam povedati je to, da je svetovna padalska »druščina« po mojem mnenju ena najbolj srečnih, zabavnih in prikupnih skupnosti na našem planetu. Družbeni vidik tega športa je namreč izjemno vabljiv, energičen, medgeneracijsko in meddržavno povezan, in skupaj drži ogromno mrežo »duševnih bratov in sester«. Predstavljaj si, da imaš ogromno družino raztreseno po celotnem svetu – no, to je to. In takšno dodatno družino si zaslužiš tudi ti.

Padalska druščina med skokom s padalom z letala

 

ZA SE NAUČITI PADALSTVA POTREBUJEŠ LE DVA DO TRI TEDNE.

WOW, kajne? Sicer je veliko odvisno od vremena (in seveda tvoje predanosti), ampak čisto mogoče se je naučiti padalstva tudi že v le enem tednu. Ko se enkrat pridružite padalski šoli prostipad.si, da bi se naučili padalstva, vas bomo tega naučili skozi program AFF, kateri je v svetovnem merilu pripravil že na tisoče posameznikov za opravljanje solo padalske licence.

Najprej se boste za nekaj časa usedli v predavalnico, kjer se boste naučili teoretičnih osnov padalstva. Po tem, pa se boste udeležili sedmih tečajnih skokov, skozi katere boste pridobivali znanja tako v prostem padu, kot tudi pod odprtim padalom. Po tem pa je vaša naloga le še to, da opravite 25 samostojnih skokov, in že ste pripravljeni za opravljanje padalske A licence. Ta vam bo omogočila, da lahko skačete sami ali v družbi svojih prijateljev, kjerkoli po svetu.

napredno padalsko šolanje po načinu AFF (accelerated free fall)

 

Si pripravljen/a, da začneš delati na pridobitvi padalske licence? Poglej si naš AFF program in nas kontaktiraj!