SKOK S PADALOM in TURISTIČNI BONI 2021

Najpogostejše vprašanje zadnjih 14-ih dni: Ali je možno izkoristiti Turistične bone 2021 (letošnje državne bone) za skok s padalom? Odgovor je DA! In sicer vse do 30.6.2022!

Na skok s padalom s Turističnimi boni (BON21)

Turistične bone 2021 (BON21) je možno koristiti za skok s padalom. 

Turistični boni - BON21 SO unovčljivi kot delno plačilo skoka v tandemu, razliko do polne cene skoka s padalom in dodatne opcije (snemanje in/ali fotografiranje skoka v tandemu), pa se bo lahko doplačalo z gotovino na dan skoka.

Turistični boni  - BON21 NISO unovčljivi za nakup darilnega bona za skok s padalom, niti za nakup dodatnih storitev, kot so snemanje in/ali fotografiranje skoka v tandemu.

Ker unovčevanje turističnih bonov 2021 za skok s padalom predstavlja precejšen administrativni zalogaj, je minimalna vrednost koriščenja turističnih bonov 2021 pr nas 30€.

 

TUKAJ SE PRIJAVI NA OBVEŠČANJE O NADALNJIH SKAKANJIH!

 

Kako lahko koristite turistične bone 2021 (BON21) za skok v tandemu?

- Ob rezervaciji termina na skok s padalom nas seznanite, da želite za delno plačilo izkoristiti Turistični bon 2021 (BON21), da vam posredujemo navodila za koriščenje bona.

- Za unovčitev Turističnega bona - BON21 na dan skoka od vas potrebujemo:


  1. Kopijo identifikacijskega dokumenta (zaželeno je, da že pripravljeno kopijo dokumenta prinesete s seboj na skok),

  2. čitljivo izpolnjeno PRILOGO 1 - Potrditev vnovčitve bona (prav tako zaželeno, da s seboj prinesete že izpolnjen obrazec, ki si ga lahko prenesete na računalnik s klikom nanj),

  3. v kolikor želite koristiti prenesen bon1 morate s seboj prinesti že izpolnjeno PRILOGO 3 - Izjava upravičenca o prenostu bona (ki si ga lahko prenesete na računalnik s klikom nanj), oz. če upravičenec unovčuje bon drugega upravičenca, ki ima zakonitega zastopnika ali skrbnika mora prinesti s seboj že izpolnjeno PRILOGO 2 -  Izjava zakonitega zastopnika oziroma skrbnika za unovčitev bona upravičenca po tretji osebi (ki si ga lahko prenesete na računalnik s klikom nanj).

  4. Lahko koristite več bonov za skok (do polne vrednosti 230€), oz. razliko do polne vrednosti bona po skoku poravnate z gotovino.

Bon je prenosljiv med sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), zakonci, zunajzakonskimi partnerji, partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi (zveza dveh istospolnih partnerjev), ter med otroci in njihovimi zakonitimi zastopniki, če to niso njihovi starši. Ne prenaša se med brati, bratranci, strici, sosedi, sodelavci, prijatelji itd. Prenosnik lahko prenese le celoten bon na upravičenega pridobitelja, ki ga lahko uporabi samo enkrat - v polni vrednosti. Identifikacijski dokument oz. kopija identifikacijskega dokumenta ni obvezna za prenosnika bona, npr. vnuk, ki mu je babica prenesla bon, ne potrebuje fotokopije babičenega identifikacijskega dokumenta. Pridobitelj prenešenega bona mora izpolnjevati pogoj stalnega bivališča v Republiki Sloveniji na dan 30. junij 2021.