SKOK S PADALOM ZA CELO DRUŽINO:

Kaj morate vedeti?

To, da peljete družino na skok s padalom, mogoče ni ravno prva izbira za družinsko srečanje, a vendarle je lahko ravno to tista avantura, ki jo vaša družinica potrebuje! Namesto da se trudite prekositi lanskoletne družinske počitnice, podarite svoji družini enkratno adrenalinsko doživetje, ki ga zagotovo nihče še dolgo ne bo pozabil.

Če vam je všeč ideja o tem, da bi skočili s padalom skupaj s svojimi družinskimi člani, boste tukaj našli vse kar morate vedeti o takšnem doživetju.

Odskok z letala - tandemski skok s padalom

 

To ne bo navaden družinski izlet.

Če smo čisto iskreni, se pogosto zgodi, da družinska srečanja niso nič zelo posebnega. Če želite, da se vaša družina še nekoliko bolj poveže, potem je tandemski skok s padalom točno to kar iščete za svojo družino.

Če želiš resnično bolje spoznati svoje družinske člane, potem ni boljšega, kot da jih potisneš izven njihove cone udobja, kajti takrat ljudje najbolj pokažejo svoj pravi »jaz«. Pri družinah je še posebej res, da vam lahko neka čisto nova izkušnja pomaga »premostiti ovire« vsakdanjega življenja in se na tak način še nekoliko bolj povezati.

Deloma se moramo za to zahvaliti navalu adrenalina, ki ga posameznik občuti ob doživetju tandemskega skoka. Kajti po pristanku s padalom boste preplavljeni z adrenalinom, dopaminom in serotoninom – vse to so hormoni, ki povzročajo dobro počutje. Zaradi njih se boste počutili nekoliko ekstatično, in prav zaradi njih boste izjemno veseli in navdušeni, ko se po pristanku ponovno srečate s svojimi družinskimi člani. Namesto tega, da bi vaši načeloma tihi najstniki »viseli« na telefonu, se zna zgoditi, da bodo telefon odložili in skupaj z ostalimi vneto delili in premlevali občutke, ki jih pričara skok s padalom v tandemu.

 

Vaša družina bo začela gledati na svet z drugačnimi očmi.

Naslednja stvar, ki je »odgovorna« za jačanje vezi med družinskimi člani, je dejanska in metaforična sprememba perspektive, ki se lahko pojavi po skoku s padalom.

Kajti ne zgodi se ravno pogosto, da vi ali kdo iz vaše družine pogleda skozi odprta vrata letala, medtem ko to leti visoko nad tlemi. Prav tako se ne zgodi pogosto, da se približate robu vrat in pod seboj vidite svet precej »pomanjšan« zaradi višine, z zavedanjem, da boste že čez nekaj trenutkov padali proti njemu s hitrostjo 200km/h. Prav tako se ne zgodi pogosto, da občutite »končno hitrost« prostega pada, ali občutka blaženosti ko se vozite pod odprtim padalom, preplavljeni z adrenalinom.

Takšni trenutki dajo namreč človeku misliti, kaj je pravzaprav zares pomembno v življenju in zato marsikoga navdahnejo, da malce preuredi svoj seznam prioritet. Naj vas ne preseneti, če bo po takšni izkušnji nekoliko manj kreganja okrog tega kdo je na vrsti, da odnese smeti, saj bo fokus bolj na tem, da uživate v družbi drug drugega, kot ste to počeli na letališču, ko ste bili vsi na trnih in malček prestrašeni.

Čudovit razgled ob skoku s padalom v tandemu

 

Za skok s padalom v tandemu ni starostnih omejitev!

Skok s padalom v tandemu je dejavnost, v kateri lahko uživajo posamezniki vseh starosti. Pri Prostipad.si smo imeli že posameznike stare od 6, pa vse tja do 94 let, ki so se udeležili skoka s padalom v tandemu. Vsakdo ki se želi udeležiti tandemskega skoka s padalom mora izpolniti izjavo o zavedanju odgovornosti, za mladoletne udeležence pa morajo enako izjavo izpolniti njihovi starši ali zakonski skrbniki.

Prav tako se lahko avanture – skoka s padalom v tandemu, udeležijo tudi družinski člani, ki ne želijo skočiti, ter tako poskrbijo za moralno podporo s tal, ki je pri takšni avanturi za marsikoga tudi zelo pomembna.

Nora dogodivščina skoka s padalom

 

Tandemski skok s padalom lahko postane več urni dogodek.

Tandemski skok s padalom je super družinska aktivnost, zato so vsi, vključno z navijači, pri nas vedno dobrodošli. Polagam pa vam na srce, da bodite pripravljeni, da boste mogoče na letališču morali prebiti nekaj časa. Kljub temu, da je to bolj izjema kot pravilo, se kaj lahko zgodi, da nam nekoliko ponagaja promet na letališču, vreme ali veter, in nam tako za nekaj časa upočasni/prepreči skakanje. Navadno so takšne prekinitve kratke ali pa jih sploh ni, a kljub temu vam bo veliko prijetneje, če boste na to že vnaprej pripravljeni.

 

Zdaj pa že komaj čakamo da spoznamo vas in vašo adrenalinsko naravnano družino, ter da vam pomagamo stkati še nekoliko tesnejše družinske vezi skozi to enkratno izkušnjo. Se vidimo v zraku!