TANDEMSKI SKOK PRED PRVIM SAMOSTOJNIM SKOKOM S PADALOM?

Postati samostojni padalec je odličen dosežek. Z opravljanjem tečaja padalstva in pridobitvijo padalske licence si odprete cel svet priložnosti.

Inštruktorji ekipe Prosti pad priporočamo en tandemski skok pred prehodom na solo skakanja, da dobite občutek, kaj vas čaka in nato nadaljujete samostojno!

Pri AFF šolanju bomo začeli s tridnevno popoldansko teorijo, kjer se boste naučili vsega, kar potrebujete za samostojne skoke, nato sledi najprej 7 skokov s padalom oz. stopenj z dvema oz. enim instruktorjem, potem pa samostojno skakanje z letala pod nadzorom inštruktorja. Vendar boste, do pridobitve A licence,  morali skupno opraviti 25 skokov s padalom  in nato izpit za pridobitev padalske licence A kategorije.

Priprave pred prvim samostojnim skokom s padalom

Učenje letenja v prostem padu z drugimi ljudmi, spreminjanje različnih telesnih položajev, postopno prehajanje na manjša – hitrejša padala, učenje novih padalskih disciplin... vse to postane dostopno, ko se kvalificirate kot samostojni padalec.

lIKOVNI SKOKI - PADALSKA DISCIPLINA

Da bi vam pomagali na vaši poti – postati samostojni padalec, vam tukaj podajamo še nekaj koristnih informacij:

KOLIKO TANDEMSKIH SKOKOV S PADALOM JE PRIPOROČLJIVO OPRAVITI PRED PADALSKIM TEČAJEM?

Priporočamo vam, da pred začetkom AFF tečaja opravite 1 tandemski skok. Tako boste videli, ali je to res za vas, predvsem pa boste vedeli kaj pričakovati, ko se vrata letala odprejo in je zato prvi samostojni skok s padalom precej manj stresen, in posledično bolje oddelan, kot sicer.

ZAHTEVE ZA PRIDOBITEV PADALSKE LICENCE

V programu je 7 AFF skokov oz. levelov (vaj), ki jih mora učenec uspešno opraviti, da zaključi AFF (accelerated free fall) tečaj.

AFF padalski tečaj

Za pridobitev A-licence morate narediti dodatnih 18 padalskih skokov oz. skupno 25 samostojnih skokov s padalom.  

Za pridobitev A-licence morate opraviti izpit, ki zajema izpitni skok in preverjanje znanja.

Ko opravite 25 skokov s padalom in izpolnite test, prejmete A-licenco za samostojno skakanje s padalom!

 

KAKO NAJLAŽJE POSTATI SAMOSTOJNI PADALEC?

Ko govorimo o samostojnem padalstvu, mislimo na izvajanje padalskih skokov kot licenciran padalec. To pomeni, da ste uspešno zaključili svoj tečaj padalstva in ste pridobili padalsko licenco, kar pomeni, da lahko skoke izvajate samostojno, brez nadzora inštruktorja padalstva. Prispeti do tega trenutka je izjemno nagrajujoče.

Zaključili boste tečaj na tleh, nato pa se naučili novih lekcij, ki vas bodo pripravile na samostojno padanje. Tečaj boste zaključili popolnoma opremljeni s potrebnimi informacijami, ki jih potrebujete za varno skakanje z letala.

Mnogi ljudje se odločijo za začetek tega potovanja s tandemskim skokom. V tem primeru boste privezani k licenciranemu in izkušenemu inštruktorju tandemskih skokov oz. tandem pilotu, ki bo odgovoren za vaš skok s padalom od začetka do konca. To vam lahko omogoči, da v popolnosti doživite izkušnjo prostega pada, ne da bi razmišljali o stvareh, ki jih morate storiti – ko pa se odločite za tečaj padalstva, je to že za vami in ste pred prvim skokom že seznanjeni z občuti in veste kaj pričakovati, ko se vrata letala odprejo, kar ogromno pripomore k uspešnosti vašega prvega samostojnega skoka s padalom.

Pravijo da ni 'najboljše poti' kako postati samostojni padalec. Ko nas ljudje vprašajo 'koliko tandemskih skokov priporočamo pred začetkom samostojnega skakanja s padalom?', priporočamo 1 tandemski skok. Kljub temu se nekateri odločijo za več tandemskih padalskih skokov, preden se podajo v samostojno skakanje.

ZAKAJ POSTATI SAMOSTOJNI PADALEC?

Postati samostojni padalec pomeni, da imate svobodo izvajanja skokov s padalom, brez potrebe po nadzoru inštruktorja. Priznava, da ste zaključili svoje usposabljanje in ste sposobni prevzeti odgovornost za svoje skoke s padalom in za svojo opremo.

To praktično gledano pomeni, da boste imeli padalsko licenco, ki jo lahko uporabite kamorkoli boste odšli skakt s padalom. To je vaš dokaz, da ste izkušen padalec.

Poleg tega lahko začnete razmišljati o napredku kot izkušen padalec. Začeli se boste lahko učiti nove spretnosti - stvari kot letenje v formaciji z drugimi padalci ali uporaba različnih telesnih položajev. Lahko celo razmišljate o tekmovanju kot padalec, kar bi vas lahko popeljalo po vsem svetu!

Nora zabava med skokom s padalom

Če vas zanima padalski tečaj, preverite našo stran , oz. zavihek ŠOLA ali stopite v stik z nami, z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, ki jih morda imate.