4 razlogi zaradi katerih si boste želeli ponovno skočiti

Čakaj malo… Skočiti s padalom več kot le enkrat? Seveda, prav ste prebrali. Čeprav se mogoče zdi težko že to, da se sploh prvič pripravite do tega, da se odločite odskočiti iz popolnoma »v redu« letala, naj vas ne preseneti dejstvo, da je pravzaprav zelo pogost odziv po prvem skoku s padalom v tandemu – dejanje, katerega je nujno prečrtati s svojega »bucket list-a« - prav to, da so ljudje pripravljeni zadevo čimprej ponoviti.

Zelo verjetno je, da boste ob prvem tandemskem skoku s padalom ugotovili kaj vse takšna izkušnja zajema, posledično pa se prav zlahka zgodi, da se boste že kaj kmalu zalotili pri razmisleku, kdaj lahko ponovno skočite.

Skok s padalom v tandemu

Tukaj so 4 najpogostejši razlogi zakaj si boste želeli izkušnjo ponoviti.

 

1. Nikjer na svetu ni bolj pomirjujoče, kot med skokom s padalom.

Saj vem, to da se vržete z letala in padate proti tlom do 200+ km/h na prvo žogo ne zveni čisto nič kaj pomirjujoče, a pustite se presenetiti.

Nič kaj težko se ni »izgubiti« v hitrem ritmu vsakdanjega življenja, ko žongliramo med kopico opravil, za katera moramo poskrbeti. Potrebno je poskrbeti da so vsi računi plačani, pregledati e-maile, ter opraviti opravila, ki nam jih vsakodnevno nalagajo naši nadrejeni. Kako pogosto se sploh lahko popolnoma posvetimo trenutku, da smo tukaj in zdaj in čisto nikjer drugje? Upam si staviti, da se to ne zgodi prav zelo pogosto.

Pri skoku s padalom boste popolnoma prevzeti. V vaših mislih ne bo čisto nič drugega kot le to, kar se dogaja v točno tistem trenutku. In potem, ko se odpre padalo, vas bo zajel občutek blaženosti, medtem ko tiho jadrate nad obličjem zemlje in poskušate v mislih shraniti sleherni trenutek. Zato vam polagam na srce – želeli boste podoživeti ta občutek znova in znova.

Odskok z letala

 

2. Tandemski skok v drugo je samo še boljši.

Ko prvič skočite s padalom z delujočega letala pravzaprav ne veste točno kaj vas čaka. Pri drugem skoku pa temu ni več tako, saj že točno veste kaj lahko pričakujete. In kljub temu, da že veste kakšen je občutek, ko po odskoku z letala pospešujete proti tlom do končne hitrosti, ter kakšen občutek hvaležnosti vas obda, ko se padalo odpre in ko nato varno pristanete nazaj na trdna tla, boste mogoče opazili, da ste pred svojim drugim skokom s padalom pravzaprav še nekoliko bolj nervozni kot pred prvim.

Sreča med skokom s padalom

Smešno pa je le to, da ste nervozni ravno zato, ker že veste kaj pričakovati, ampak prav zato, ker veste kaj pričakovati, lahko v izkušnji še toliko bolj polno uživate!

 

3. Čas leti, ko se zabavate.

Prosti pad je glavni del skoka s padalom, ki pa žal traja le okrog 60 sekund. Glede na količino adrenalina, ki zakroži po vašem telesu v teh 60 sekundah, ob vašem prvem skoku najverjetneje ne boste niti dobro opazili kako hitro se vse odvije in kar naenkrat je prostega pada konec. Prav to pa je razlog zaradi katerega se mnogi vračajo znova in znova. Preprosto zagrabijo bika za roge, ter si dovolijo uživati življenje na poseben način, skozi 60 sekundne intervale. Prav zato se mnogi tudi odločijo postati licencirani padalci. Najlepše pri tem pa je to, da kot licenciran padalec lahko teh 60 sekund čiste perfekcije deliš še s kom drugim!

Zabava med prostim padom od skoku s padalom

 

4. Pri skoku s padalom se ti odprejo vrata v nov svet.

Biti prizemljen je lepo, da ne bo pomote. A kljub temu nas občutek, ki se pojavi pri odkrivanju nečesa novega popolnoma prevzame. Ljudje smo ena od redkih bitij na tem planetu, ki lahko gremo preko svojih fizičnih omejitev – saj nimamo kril, da bi lahko leteli…a to vseeno počnemo!

Poleg tega, da ti skok s padalom nekoliko spremeni pogled na svet, pa ti na nek način tudi pokaže, koliko opcij še obstaja tam zunaj, za katere morda sploh še ne veš. Če se odločiš, da bi se vpisal na padalski tečaj, te čaka čisto nov svet znanj ter veščin, ki jih je treba osvojiti, ter veliko izrednih ljudi, ki ti bodo pri tem pomagali.

Užitek v letenju oz. prostem padanju

Torej kaj še čakaš? Prijavi se na skok s padalom v tandemu, ter se na lastne oči prepričaj, za kaj točno se gre.