Članki o skokih s padalom

15 Oct. 2020
ŠE VEČ KOT LE TANDEMSKI SKOK: Padalstvo kot šport

24 Sep. 2020
OMEJITVE TEŽE V PADALSTVU

Vse kar bi želeli vedeti o teži in z njo povezanimi omejitvami v padalstvu.

10 Sep. 2020
PROSTI PAD: KAJ PRIČAKOVATI

Vas zanima? Preberite si več o tem... :)

24 Aug. 2020
NEKAJ BESED O VIŠINAH ODSKOKA

Vedno pogosteje opažam, da našim obiskovalcem tandemskega skoka s padalom zelo veliko pomeni višina odskoka. Saj ne rečem, višje je navadno bolje, a kljub temu je nekatere stvari potrebno vzeti v zakup:

09 Aug. 2020
KAJ OBLEČI ZA TANDEMSKI SKOK S PADALOM?

Verjeli ali ne, kaj oblečete za vaš skok s padalom z letala JE pomembno. Med skokom si ne želite izgubiti svoje obutve, ali manj uživati, ker vas tiščijo kavbojke in pas, ki ste jih oblekli za skok.

21 Jul. 2020
Nekaj najpogostejših pomislekov pred skokom s padalom v tandemu..

29 Jun. 2020
TURISTIČNI BONI IN SKOK S PADALOM V TANDEMU

V zadnjem času se je na nas obrnilo kaj nekaj adrenalina željnih državljanov, z vprašanjem, ali je turistični bon vnovčljiv tudi za našo dejavnost – skok s padalom?

11 Jun. 2020
KAKO IZBRATI PODJETJE ZA SKOK S PADALOM?

Si želite izkusiti skok s padalom v tandemu, pa o tem še nekoliko razmišljate? Ste mogoče v dvomih, če je tako početje sploh varno? Glede na to, da verjetno o našem športu ne veste prav veliko, mogoče ne veste na koga se lahko obrnete za nasvet?

03 Jun. 2020
KOLIKO STANE SKOK S PADALOM?

Veliko ljudi zanima, kakšne so cene v padalstvu. Marsikdo je kar malce presenečen, ko izve, da je razlika v ceni med solo skokom s padalom in skokom s padalom v tandemu relativno velika. Solo skok s padalom pri nas stane v povprečju 28€, po mnenju laikov naj bi bila torej cena tandemskega skoka s padalom x2, torej 56€ + nekaj za tandem inštruktorja. Vendar skok s padalom v tandemu stane 210€! Zakaj je temu tako?

26 May. 2020
KAKO VARNO JE PADALSTVO?

Tandemski skok, je neopisljiva izkušnja, ki jo morate poizkusiti, da bi jo razumeli. To je idealna možnost, da nekdo izkusi naval adrenalina, ter lepote našega športa, brez da bi moral vložiti ure in ure v izobraževanje in šolanje (na račun izkušenega inštruktorja, ki bo z vami na vsakem koraku).

19 May. 2020
5 FOTOGRAFIJ, KI JIH MORATE POSNETI OB SVOJEM PRVEM SKOKU S PADALOM

Skok s padalom v tandemu je izjemna, neopisljiva izkušnja, pri kateri izkusite občutke, ki vam prej niso bili poznani. Gre za z adrenalinom prežeto doživetje, vse od napetosti med opremljanjem, do navala adrenalina ob odskoku, občutka breztežnosti v prostem padu, pa do dih jemajoče vožnje s padalom in nežnega pristanka nazaj na trdnih tleh. Vse skupaj je divje popotovanje, ki vam bo dolgo ostalo v spominu.

13 May. 2020
PADALSKA SEZONA 2020

In dodatna VARNOSTNA NAVODILA za preprečitev okužbe s SARS-CoV-2.

09 May. 2020
MOJ PRVI TANDEMSKI SKOK S PADALOM

Ste si kot otrok želeli, da bi lahko leteli? Ste se kdaj pretvarjali da ste avion? Zase vem, da sem v otroštvu oboje pogosto počel, sanje pa so se mi uresničile kasneje – pri 16ih letih – ko sva se s sestro odločila in se podala na adrenalinsko avanturo – na skok s padalom v tandemu.

03 May. 2020
OBČUTKI, KI JIH V NAS VZBUJA PADALSTVO

Usedeš se na rob, pogledaš v globino, srce se za trenutek ustavi in....LETIŠ!

30 Apr. 2020
KAKŠNI TIPI SKOKOV S PADALOM SPLOH OBSTAJAJO?

Padalstvo je pravzaprav zelo širok pojem, saj se naš šport deli na mnoge discipline.

27 Apr. 2020
KAKO IZBRATI LOKACIJO ZA SKOK S PADALOM

Veliko ljudi, ki se odločajo za skok s padalom v tandemu, je v dvomih glede tega, katero lokacijo naj izberejo za svoj prvi skok s padalom v tandemu.

25 Apr. 2020
NEKAJ NASVETOV KAKO SE PRIPRAVITI NA SVOJ PRVI SKOK S PADALOM

Če sklepam po sebi, marsikdo razmišlja o tem kaj lahko človek sploh stori, da bi se pripravil na svoj prvi skok z delujočega aniona med letom? Najverjetneje se zdi, da gre za tako posebno adrenalinsko izkušnjo, ki je daleč izven konteksta vsakdanjega življenja, da se je nanjo praktično nemogoče ustrezno pripraviti.

22 Apr. 2020
ZMOTNA DEJSTVA O PADALSTVU

Skok s padalom iz letala je ena od najbolj dih jemajočih, izpolnjujočih, norih in čudovitih izkušenj, ki jo boste imeli v času svojega življenja možnost poizkusiti. Padati proti trdnim tlom z visoko hitrostjo, brez kakršnegakoli vozila – sam s sabo, prepuščen nemilosti sile gravitacije, se nas ne dotakne samo na nekem prvinskem nivoju, temveč vzbudi tudi nekakšen alarm v naših drevo-plezajočih, »primatskih« opičjih možganih. Te domneve, ki navadno izvirajo iz raznih filmskih prizorov čigar namen je zabavanje občinstva – ali pa zgolj iz osebnega razmislega preden se podamo na skok s padalom – in zato mogoče delujejo nekoliko zaskrbljujoče, pa niso vedno čisto resnične. Neglede na to zakaj se vam določeni dvomi porajajo, bom tu spodaj opisal najpogostejše pomisleke naših strank o skoku s padalom – ter razloge, zakaj vam glede teh pomislekov ni potrebno preveč skrbeti.

21 Apr. 2020
KAKO DELUJE PADALO

Padala so izjemno pomemben del opreme pri skokih s padalom. Pomembna so ravno toliko, kakor nebo s katerega skačemo. A vendar je padalo še veliko več, kot se morda zdi na prvi pogled. Skoki s padalom so vedno bolj priljubljeni tudi v Sloveniji. Ker v našem podjetju posebno pozornost posvečamo varnosti, smo se odločili, da vam predstavimo različna padala in njihovo delovanje.

03 Feb. 2020
PADALSKI MITI IN DEJSTVA

Kaj vse je med prostim padanjem in pod odprtim padalom res mogoče, kaj pa ostaja mogoče samo v filmih.

02 Feb. 2020
S katere višine se izvajajo tandemski skoki?

Skok iz letala v tandemu izvajamo z višine višje od 4000 metrov (običajno okrog 4300m) nad terenom.

02 Feb. 2020
Se moram na tandemski skok s padalom naročiti?

Odgovor je DA.

02 Feb. 2020
Veljavnost darilnega bona za skok s padalom

V tej objavi najdete vse potrebne informacije o darilnem bonu za tandemski skok s padalom.