Skydive blog posts

30 May. 2024
JE SKOK S PADALOM DOBRO ROJSTNODNEVNO DARILO?

​​​​​​​Vsi smo že bili tam. rojstni dan bližnjega se hitro bliža pa še vedno nimate darila zanj? Kaj podariti osebi, ki ima že vse? Najboljše darilo ni stvar, ampak izkušnja! Presenetite s tandemskim skokom s padalom za rojstni dan!

15 May. 2024
KAKŠEN JE OBČUTEK PRI SKOKU S PADALOM?

16 Apr. 2024
JE VREDNO DOPLAČATI ZA VIDEO POSNETEK SKOKA V TANDEMU?

Video posnetek skoka s padalom je dodaten strošek, zato je logično, da se sprašujete: ali se video posnetek skoka s padalom splača? Kratek in sladek odgovor: DA! Je več kot vredno!

02 Apr. 2024
LAHKO GOVORIMO MED SKOKOM S PADALOM?

18 Mar. 2024
PADALSKA OČALA: KAR MORATE VEDETI

08 Mar. 2024
HRANA PRED TANDEMSKIM SKOKOM S PADALOM (da ali ne?)

Prišel je dan vašega skoka s padalom v tandemu. Na ta trenutek čakate že leta...

25 Feb. 2024
TANDEMSKI SKOK PRED PRVIM SAMOSTOJNIM SKOKOM S PADALOM?

Postati samostojni padalec je odličen dosežek. Z opravljanjem tečaja padalstva in pridobitvijo padalske licence si odprete cel svet priložnosti.

15 Feb. 2024
KONČNA HITROST PRI PADANJU IZ LETALA

Kakšna je končna hitrost padalca med skokom z letala?

24 Jan. 2024
ZAKAJ JE POMEMBEN HUMOR PRI PADALSTVU

Padalci smo ... edinstvena (in tudi fantastična) skupina ljudi.

10 Jan. 2024
KDO JE IZUMIL PADALSTVO?

Če ste kdaj sanjali o letenju, niste edini. Ljudje sanjajo te iste sanje že zelo, zelo dolgo.

05 Jan. 2024
ZAKAJ JE SKUPINSKO PADALSTVO TAKO ZABAVNO?

Ekipa. Družina. Prijatelji. Kakor koli jih imenujete, to so ljudje, s katerimi najraje delite pustolovščine! Zakaj jih ne bi vzeli s seboj na svojo izkušnjo skoka s padalom?

31 Dec. 2023
PRVIČ NA TANDEMSKI SKOK S PADALOM

Kako je padati s padalom prvič? Ta članek bo predstavil koristne nasvete o padalstvu, da skok iz letala ne bo tako skrivnosten, ampak se lahko osredotočite na zabavo!

09 Mar. 2023
KAKO HITRO PADAJO PADALCI?

Med pripravami na vaš prvi skok s padalom v tandemu vas bo zagotovo doletel podatek, da padaš s hitrostjo kar 200 km/h, kar je podobno hitro kot dirkalni avto. OH, TA ADRENALIN! To se sliši noro, ampak v resnici te hitrosti ne boste zares občutili, niti ne boste razmišljali o tem.

02 Feb. 2023
7 RAZLOGOV, ZAKAJ ZAČETI S SKOKI S PADALOM

Veliko ljudi vsaj enkrat v življenju izkusi skok s padalom v tandemu, in nekateri so se nad športom tako navdušili, da bi najraje s tem nadaljevali. Ampak, ali je padalstvo dober hobi?

10 Jan. 2023
SKOK S PADALOM V TANDEMU

Skok s padalom v tandemu je eden izmed najpopularnejših načinov, kako prvič izkusiti padalstvo. Pripet si na tandemskega inštruktorja in skupaj skočita z letala z višine 4200 metrov nad tlemi. Preden tandem inštruktor aktivira glavno padalo, uživaš v 50-55 sekundah prostega pada. Celotna izkušnja skoka v tandemu traja približno 20 min, ampak bo to zagotovo najbolj razburljivih 20 min tvojega življenja.

16 Dec. 2022
SKOK S PADALOM VS LETENJE V VETROVNIKU

Je sploh možno med seboj primerjati ta dva užitka? Letenje v vetrovniku proti skoku s padalom z letala... Na prvi pogled se zdi, da sta si ti dve dejavnosti zelo podobni, pa sta si res?

09 May. 2022
TEKMOVANJE V SKOKIH S PADALOM OZ. V PADALSKIH DISCIPLINAH

31 Mar. 2022
ŠPORTNO PADALSTVO VS JADRALNO PADALSTVO: V ČEM SE RAZLIKUJETA?

22 Feb. 2022
KAJ JE TANDEMSKI SKOK?

Tisti, ki ste novi v padalstvu, imate verjetno kar nekaj vprašanj glede vašega prvega skoka. Mogoče ste že slišali za izraz »tandemski skok,« a niste popolnoma prepričani, kaj to pomeni. Ali pa vam je izraz čisto tuj in ste le radovedni, kako bi zgledal vaš prvi skok: ali lahko prvič skočim sam? Kako se pripravim? Kako varno je sploh padalstvo?

21 Jul. 2021
SKOK S PADALOM in TURISTIČNI BONI 2021

Najpogostejše vprašanje zadnjih 14-ih dni: Ali je možno izkoristiti Turistične bone 2021 (letošnje državne bone) za skok s padalom? Odgovor je DA! In sicer vse do 30.6.2022!

22 Jun. 2021
ODSKOKI PRI SKOKU S PADALOM: ALI LAHKO NAREDIM SALTO IN/ALI SODČEK?

17 May. 2021
KAKO DELUJEJO PADALA KI SO NAMENJENA SKOKU S PADALOM

04 May. 2021
KAJ PRIČAKOVATI PO PRVEM SKOKU S PADALOM V TANDEMU

Vaš drugi skok s padalom v tandemu – Ko enkrat že prečrtate to doživetje s svojega »bucket list-a« in pridete do točke »No, samo še enkrat, da podoživim to noro izkušnjo!«

29 Apr. 2021
SKOKI S PADALOM: KAR ŠE NE VESTE

Zadnja leta, se je padalstvo kot šport zopet pojavilo na zemljevidu množic. Skoraj staviti bi si upal, da ste v zadnjem času opazili kakšen zelo privlačen videoposnetek o skokih s padalom, saj se vse pogosteje pojavlja tako na televiziji, kot tudi na raznoraznih socialnih omrežjih. Predstavljam si, da so vam v grobem neke »osnove« tega športa že čisto jasne: vzletiš z letalom, skočiš z njega, odpreš padalo in če gre vse po planu, na koncu pristaneš točno tam, kot si vzletel. Vse zgoraj napisano v resnici tudi drži, a kljub vsemu je za vsem tem še nekaj več. Padalstvu bi pravzaprav lahko rekli »nišni šport«. Je zelo specifičen in javnosti ne najbolj poznan, zato obstaja stran tega športa, ki jo redko kdo izven njega sploh pozna. A ravno zato smo mi tu, da vam te stvari predstavimo. Spodaj boste našli 5 podatkov, ki jih najverjetneje niste vedeli o skokih s padalom.

19 Apr. 2021
SKOKI S PADALOM IN VARNOST

10 Apr. 2021
JE ČLOVEK SPLOH KDAJ »PRESTAR« ZA SKOK S PADALOM?

30 Mar. 2021
Padalski tečaj - DA ali NE?

18 Mar. 2021
SKOK S PADALOM: ALI JE CENEJŠE BOLJŠE?

04 Mar. 2021
5 RAZLOGOV ZAKAJ BI MORAL VSAK ENKRAT SKOČITI S PADALOM

Nikdar presihajoča želja po raziskovanju neznanega mogoče še ni dovolj dober razlog da bi se podali v neznano in skočili z delujočega letala. A naj vam ponudim vsaj 5 razlogov, zakaj je vredno to storiti čimprej.

24 Feb. 2021
3 MITI O SKOKIH S PADALOM, KI BI JIH BILO NAJBOLJE KAR POZABITI

16 Feb. 2021
ALI JE SKOK S PADALOM SLAB ZA VAŠ HRBET?

Na  to vprašanje vam ne morem direktno odgovoriti z »ja« ali »ne«, saj lahko bolečine v križu pomenijo marsikaj – od nelagodja v predelu križa zaradi težav z išiasom, pa do operativne fuzije vretenc. Kljub temu pa mnogi ljudje z bolečinami v križu vseeno skačejo s padali brez težav, se pa med nami tudi najde kdo, ki čuti nelagodje v križu pravzaprav vsak skok. Težave vsakega posameznika so namreč navadno čisto specifične, zato vam na splošno žal ne morem odgovoriti.

10 Feb. 2021
ALI SE V PROSTEM PADU SPLOH DA DIHATI?

01 Feb. 2021
ALI MORAM BITI DOBRO FIZIČNO PRIPRAVLJEN ZA SKOK S PADALOM?

25 Jan. 2021
Nekaj besed o strahu

Soočanje s strahom je bilo nekaj, kar sem redno počel, saj je strah kot tak nekaj, kar vsaj nekajkrat v življenju občutimo čisto vsi ljudje. Na nekem čisto osnovnem nivoju se vsi ljudje bojimo smrti. Zavedamo se namreč, da ne moremo živeti večno in ravno zato nas je smrti groza. Navadno sklepamo, da so naši strahovi mišljeni kot sredstvo za preživetje in jih zato jemljemo kot nekakšne indikatorje čemu se moramo v življenju izogibati, ter se jih potem bolj ali manj tudi držimo. Svoje strahove prepoznamo, označimo, jih kategoriziramo in ravno zaradi tega njihova moč postopoma narašča. Nekako tako kakor plesen raste v temnih, mirnih, vlažnih prostorih, tako strah raste znotraj nas.

18 Jan. 2021
5 POZITIVNIH VPLIVOV SKOKA S PADALOM V TANDEMU

Fizični pozitivni vplivi tekmovalnega športa kakršen je tenis, nogomet, golf ter ekstremnih športov, kakršno je padalstvo, so vsem bolj kot ne poznani. Kakršnakoli fizična aktivnost, naj si bo to tekmovalni šport ali ekstremni šport, povzroča izboljšanje krvno-žilnega sistema, povečuje fizično moč in vzdržljivost ter pozitivno vpliva na koordinacijo. Na primer: 70kg težek posameznik med skokom s padalom porabi približno 230 kalorij na uro. Kakorkoli že, pa večini niso tako splošno poznane umske in čustvene koristi ekstremnih športov. Tukaj bom pisal o naslednjih petih umskih in čustvenih koristih, ki so lahko posledica udejstvovanja v ekstremnih športih, kakršen je skok s padalom.

11 Jan. 2021
ALI JE SKOK S PADALOM STRAŠLJIV?

04 Jan. 2021
KAJ JE BOLJŠE - SKOK S PADALOM ALI...?

28 Dec. 2020
SKOK S PADALOM ZA CELO DRUŽINO:

Kaj morate vedeti?

14 Dec. 2020
SKOKI S PADALOM IN COVID 19

Vprašanje, ki nam ga stranke redno postavljajo zadnje mesece: Je nakup darilnega bona za skok s padalom od našega podjetja tvegan nakup, glede na trenutno stanje? Odgovor je NE, nikakor!

04 Dec. 2020
PADALSTVO

28 Nov. 2020
SKOK S PADALOM KOT BOŽIČNO DARILO

10 Nov. 2020
4 razlogi zaradi katerih si boste želeli ponovno skočiti

Čakaj malo… Skočiti s padalom več kot le enkrat? Seveda, prav ste prebrali. Čeprav se mogoče zdi težko že to, da se sploh prvič pripravite do tega, da se odločite odskočiti iz popolnoma »v redu« letala, naj vas ne preseneti dejstvo, da je pravzaprav zelo pogost odziv po prvem skoku s padalom v tandemu – dejanje, katerega je nujno prečrtati s svojega »bucket list-a« - prav to, da so ljudje pripravljeni zadevo čimprej ponoviti.

02 Nov. 2020
JE PRVI STIK S PADALSTVOM NUJNO SKOK S PADALOM V TANDEMU?

Za mnoge izmed naših obiskovalcev je skok s padalom ena od stvari, ki jih želijo prečrtati s svojega »bucket list-a«. Gre za doživetja, ki se jih udeležimo, da bi izpolnili svoje dolgoletne sanje, ali pa le zato, da lahko naredimo kljukico, da smo opravili določene aktivnosti, ki smo jih nameravali, morda prekosili sami sebe.

22 Oct. 2020
NAJBOLJŠA AKTIVNOST ZA OLAJŠANJE STRESA: SKOK S PADALOM!

Že dolgo celotna svetovna populacija ni kolektivno občutila toliko stresa kakor ga te dni. Leto 2020 se je med pojavom COVID-19 zavilo v debate o maskah, pomanjkanju hrane in WC papirja, finančni nesigurnosti, rasizmu, povišani nezaposlenosti in vprašljivi politiki določenih voditeljev, ter se izkazalo za eno šokantnejših let kar jih pomnimo.

15 Oct. 2020
ŠE VEČ KOT LE TANDEMSKI SKOK: Padalstvo kot šport

24 Sep. 2020
OMEJITVE TEŽE V PADALSTVU

Vse kar bi želeli vedeti o teži in z njo povezanimi omejitvami v padalstvu.

10 Sep. 2020
PROSTI PAD: KAJ PRIČAKOVATI

Vas zanima? Preberite si več o tem... :)

24 Aug. 2020
NEKAJ BESED O VIŠINAH ODSKOKA

Vedno pogosteje opažam, da našim obiskovalcem tandemskega skoka s padalom zelo veliko pomeni višina odskoka. Saj ne rečem, višje je navadno bolje, a kljub temu je nekatere stvari potrebno vzeti v zakup:

09 Aug. 2020
KAJ OBLEČI ZA TANDEMSKI SKOK S PADALOM?

Verjeli ali ne, kaj oblečete za vaš skok s padalom z letala JE pomembno. Med skokom si ne želite izgubiti svoje obutve, ali manj uživati, ker vas tiščijo kavbojke in pas, ki ste jih oblekli za skok.

21 Jul. 2020
Nekaj najpogostejših pomislekov pred skokom s padalom v tandemu..

29 Jun. 2020
TURISTIČNI BONI IN SKOK S PADALOM V TANDEMU

V zadnjem času se je na nas obrnilo kaj nekaj adrenalina željnih državljanov, z vprašanjem, ali je turistični bon vnovčljiv tudi za našo dejavnost – skok s padalom?

11 Jun. 2020
KAKO IZBRATI PODJETJE ZA SKOK S PADALOM?

Si želite izkusiti skok s padalom v tandemu, pa o tem še nekoliko razmišljate? Ste mogoče v dvomih, če je tako početje sploh varno? Glede na to, da verjetno o našem športu ne veste prav veliko, mogoče ne veste na koga se lahko obrnete za nasvet?

03 Jun. 2020
KOLIKO STANE SKOK S PADALOM?

Veliko ljudi zanima, kakšne so cene v padalstvu. Marsikdo je kar malce presenečen, ko izve, da je razlika v ceni med solo skokom s padalom in skokom s padalom v tandemu relativno velika. Solo skok s padalom pri nas stane v povprečju 35-40€, po mnenju laikov naj bi bila torej cena tandemskega skoka s padalom x2, torej cca 80€ + nekaj za tandem inštruktorja. Vendar skok s padalom v tandemu stane 260€! Zakaj je temu tako?

26 May. 2020
KAKO VARNO JE PADALSTVO?

Tandemski skok, je neopisljiva izkušnja, ki jo morate poizkusiti, da bi jo razumeli. To je idealna možnost, da nekdo izkusi naval adrenalina, ter lepote našega športa, brez da bi moral vložiti ure in ure v izobraževanje in šolanje (na račun izkušenega inštruktorja, ki bo z vami na vsakem koraku).

19 May. 2020
5 FOTOGRAFIJ, KI JIH MORATE POSNETI OB SVOJEM PRVEM SKOKU S PADALOM

Skok s padalom v tandemu je izjemna, neopisljiva izkušnja, pri kateri izkusite občutke, ki vam prej niso bili poznani. Gre za z adrenalinom prežeto doživetje, vse od napetosti med opremljanjem, do navala adrenalina ob odskoku, občutka breztežnosti v prostem padu, pa do dih jemajoče vožnje s padalom in nežnega pristanka nazaj na trdnih tleh. Vse skupaj je divje popotovanje, ki vam bo dolgo ostalo v spominu.

13 May. 2020
PADALSKA SEZONA 2020

In dodatna VARNOSTNA NAVODILA za preprečitev okužbe s SARS-CoV-2.

09 May. 2020
MOJ PRVI TANDEMSKI SKOK S PADALOM

Ste si kot otrok želeli, da bi lahko leteli? Ste se kdaj pretvarjali da ste avion? Zase vem, da sem v otroštvu oboje pogosto počel, sanje pa so se mi uresničile kasneje – pri 16ih letih – ko sva se s sestro odločila in se podala na adrenalinsko avanturo – na skok s padalom v tandemu.

03 May. 2020
OBČUTKI, KI JIH V NAS VZBUJA PADALSTVO

Usedeš se na rob, pogledaš v globino, srce se za trenutek ustavi in....LETIŠ!

30 Apr. 2020
KAKŠNI TIPI SKOKOV S PADALOM SPLOH OBSTAJAJO?

Padalstvo je pravzaprav zelo širok pojem, saj se naš šport deli na mnoge discipline.

27 Apr. 2020
KAKO IZBRATI LOKACIJO ZA SKOK S PADALOM

Veliko ljudi, ki se odločajo za skok s padalom v tandemu, je v dvomih glede tega, katero lokacijo naj izberejo za svoj prvi skok s padalom v tandemu.

25 Apr. 2020
NEKAJ NASVETOV KAKO SE PRIPRAVITI NA SVOJ PRVI SKOK S PADALOM

Če sklepam po sebi, marsikdo razmišlja o tem kaj lahko človek sploh stori, da bi se pripravil na svoj prvi skok z delujočega aniona med letom? Najverjetneje se zdi, da gre za tako posebno adrenalinsko izkušnjo, ki je daleč izven konteksta vsakdanjega življenja, da se je nanjo praktično nemogoče ustrezno pripraviti.

22 Apr. 2020
ZMOTNA DEJSTVA O PADALSTVU

Skok s padalom iz letala je ena od najbolj dih jemajočih, izpolnjujočih, norih in čudovitih izkušenj, ki jo boste imeli v času svojega življenja možnost poizkusiti. Padati proti trdnim tlom z visoko hitrostjo, brez kakršnegakoli vozila – sam s sabo, prepuščen nemilosti sile gravitacije, se nas ne dotakne samo na nekem prvinskem nivoju, temveč vzbudi tudi nekakšen alarm v naših drevo-plezajočih, »primatskih« opičjih možganih. Te domneve, ki navadno izvirajo iz raznih filmskih prizorov čigar namen je zabavanje občinstva – ali pa zgolj iz osebnega razmislega preden se podamo na skok s padalom – in zato mogoče delujejo nekoliko zaskrbljujoče, pa niso vedno čisto resnične. Neglede na to zakaj se vam določeni dvomi porajajo, bom tu spodaj opisal najpogostejše pomisleke naših strank o skoku s padalom – ter razloge, zakaj vam glede teh pomislekov ni potrebno preveč skrbeti.

21 Apr. 2020
KAKO DELUJE PADALO

Padala so izjemno pomemben del opreme pri skokih s padalom. Pomembna so ravno toliko, kakor nebo s katerega skačemo. A vendar je padalo še veliko več, kot se morda zdi na prvi pogled. Skoki s padalom so vedno bolj priljubljeni tudi v Sloveniji. Ker v našem podjetju posebno pozornost posvečamo varnosti, smo se odločili, da vam predstavimo različna padala in njihovo delovanje.

03 Feb. 2020
PADALSKI MITI IN DEJSTVA

Kaj vse je med prostim padanjem in pod odprtim padalom res mogoče, kaj pa ostaja mogoče samo v filmih.

02 Feb. 2020
S katere višine se izvajajo tandemski skoki?

Skok iz letala v tandemu izvajamo z višine višje od 4000 metrov (običajno okrog 4300m) nad terenom.

02 Feb. 2020
Se moram na tandemski skok s padalom naročiti?

Odgovor je DA.

02 Feb. 2020
Veljavnost darilnega bona za skok s padalom

V tej objavi najdete vse potrebne informacije o darilnem bonu za tandemski skok s padalom.