5 RAZLOGOV ZAKAJ BI MORAL VSAK ENKRAT SKOČITI S PADALOM

Nikdar presihajoča želja po raziskovanju neznanega mogoče še ni dovolj dober razlog da bi se podali v neznano in skočili z delujočega letala. A naj vam ponudim vsaj 5 razlogov, zakaj je vredno to storiti čimprej.

Ste slučajno nekoliko »na skrivaj« brskali po internetnih straneh ter iskali kakšno dodatno informacijo glede vaše nove a zelo pereče želje – skoka s padalom? Ali pa vam mogoče ni čisto jasno zakaj bi si nekdo, ki je pri zdravi pameti želel skočiti iz čisto normalno delujočega letala? Ne glede na to kaj je vzrok da se vam porajajo zgoraj omenjeni vprašanji, ste očitno vsaj nekoliko radovedni čemu bi si človek želel skočiti s padalom.

Ker radi gojimo takšen tip radovednosti glede športa, ki ga imamo najraje na svetu, smo sestavili 5 najbolj tehtnih razlogov zakaj bi moral vsak – in s tem mislim čisto vsak – vsaj enkrat v življenju skočiti s padalom.

 

SKOK S PADALOM JE NAJVEČJI IZZIV

Prvi razlog zakaj bi moral čisto vsak skočiti s padalom je pravzaprav zelo preprost: s padalom bi moral skočiti vsak že zato, ker je to največji izziv za človeka. A ta izziv ne bo fizične narave. Bo pa zato definitivno mentalni izziv za čisto vsakogar.

Pri skoku s padalom se nihče ne more skriti. Slišali smo namreč že zelo velike, močne, neustrašne »dedce« kako so vreščali pred odskokom, na drugi strani pa smo videli tudi čisto drobna dekleta kako izginejo skozi vrata letala z velikim nasmehom na obrazu. Zabavno je tudi videti starejšo gospo, ki se mirno usede med vrata, ter z navdušenjem na obrazu odskoči, medtem ko se za njo najpogumnejši mladci kar tresejo od strahu.

A da ne bo pomote – skok s padalom zahteva kar nekaj hrabrosti. Prav tako nam skok s padalom jasno pokaže koliko smo pravzaprav zares sposobni, kljub temu da se tega mogoče niti ne zavedamo zares. Poleg vsega tega pa nam skok s padalom nudi nekoliko več pravice do samohvale, saj smo se uspešno zoperstavili strahu in poleteli.

Tandemski skok s padalom - prosti pad

 

PRI SKOKU S PADALOM ŠELE ZARES RAZUMEMO KAJ POMENI LETETI

Na svetu poznamo mnoge načine za raziskovanje. A kakšen je namen priložnosti, če jo zavestno zapravimo? Naš razlog številka 2 zakaj bi moral vsakdo skočiti s padalom je ta, da je skok s padalom edinstvena priložnost, da človek v celoti občuti element narave – zrak.

Če banaliziram…Vožnji s čolnom se z namenom ne reče plavanje, kajne? Prav tako vožnja z letalom nikoli ne bo čisto pravo letenje. Zato, če želite v celoti izkusiti element narave, morate najprej zapustiti vozilo (ali v našem primeru letalo).

 

SKOK S PADALOM NAM NUDI EDINSTVEN RAZGLED

Pogosto ljudi zaskrbi, da zaradi strahu pred višino ne bi bili sposobni zares uživati v skoku s padalom. A na srečo je že sam razgled dovolj edinstven, da vam ne bo dovolil, da bi vas vaši strahovi zmotili.

Gledati relief pod seboj, ki počasi postaja skupek zaplat trave, blata, gozdov prepletenih s cestami in zgradbami skozi malo okno letala je ena stvar. A nekaj čisto drugega je, ko si izven letala, dejansko med oblaki.

Ker nas ne motijo zgradbe in objekti, razgled ob skoku s padalom sega v neskončnost. Med spuščanjem pa boste kaj kmalu lahko opazili kako stvari pod vami postajajo bolj jasne, razločne, kaj kmalu boste lahko našli letališče s katerega ste vzleteli, ali celo cesto po kateri ste se pripeljali. Gre za nekaj tako posebnega, da je to skoraj nemogoče opisati. Morate poizkusiti, da bomo potem skupaj skušali ubesediti vaš vtis.

 

SKOK S PADALOM JE URESNIČITEV SANJ

Skoraj vsakdo je že izkusil sanje o letenju, ali ne? Pa naj gre za letenje s pomočjo super moči, ali pa so vam mogoče v sanjah pognala krila s katerimi ste nato poleteli, ali pa če ste v njih namenoma ali celo ne namenoma skočili z nečesa visokega. V sanjah nam je pravzaprav skupna želja, da bi se iztrgali iz okov gravitacije ter uživali v popolni svobodi. Pri skoku s padalom pa se te sanje uresničijo.

 

SKOK S PADALOM JE ZABAVEN!

Naš zadnji, a zato ne najmanj pomemben razlog zakaj bi vsakdo moral skočiti s padalom je ta, da je to nekaj najbolj zabavnega kar človek lahko stori. Za nekatere ta zabava tiči v vznemirjenju, ki nam ga skok nudi, a kljub temu ni nujno da ste adrenalinski odvisnik, da bi lahko skočili. Čeprav se vedno poudarja del skoka ki vsebuje prosti pad in je definitivno vznemirljivejši del skoka, pa se večji del skoka preživi pod odprtim padalom.

Ta del izkušnje pa je čisto vaš, saj vam inštruktor preda ročice za upravljanje padala, ter vas ob tem vodi. To vam omogoči, da lahko uživate v razgledu med mirnim jadranjem proti tlom, ali pa si padalo nekoliko »privoščite« in si pričarate nekoliko vznemirljivejšo vožnjo.

Skok s padalom - vožnja pod odprtim padalom

Veliko je razlogov, zakaj je vredno poizkusiti skok s padalom, saj je ogromno različnih osebnosti, in čisto vsak najde nekaj drugega, kar mu je bilo glede skoka najbolj všeč.

Če pa ste tudi vi radovedni glede skoka s padalom nas čimprej kontaktirajte, izberite termin, in vaša radovednost bo kaj kmalu potešena na najbolj edinstven način!