Follow Us on Facebook


Primerjava padalskega tečaja AFF in klasičnega načina šolanja

Moderni način šolanja - AFF

Klasični način šolanja - SL/gurtna

Tečaj vsebuje: teorijo in 7 skokov (iz višine 4000 metrov v spremstvu dveh inštruktorjev) Učenec je samostojen v prostem padu že po sedmih skokih.

Tečaj vsebuje: teorijo in 3 skoke (iz višine 1000 metrov - padalo pripeto na letalo, ki pri odskoku avtomatsko odpre padalo) Učenec je samostojen v prostem padu po približno tridesetih skokih.

Učenec osvoji vse potrebno znanje že v sklopu tečaja.

V tečaju učenec ne pride do samostojnega skakanja z višine 4000 metrov (ŠOLANJE SE NADALJUJE S SPROTNIM PLAČEVANJEM SKOKOV) Počasno napredovanje tudi po tečaju - najprej samostojno odpiranje padala, nato pridobivanje na višini in navajanje na prosti pad.

Prvi samostojni skok z višine že po 2 dneh skakanja (brez pomoči inštruktorja)

Za prvi samostojni skok z višine učenec ponavadi potrebuje več mesecev (ker v zraku nima pomoči inštruktorja).

Individualen pristop inštruktor – učenec. (Intenzivna priprava na vsak skok posebaj + pomoč v zraku, korigiranje učenčevih napak) Inštruktor skok snema tudi v prostem padu, na zemlji sprotna video analiza in odpravljanje napak učenca.

Skupinski pristop inštruktor – učenci. (Inštruktor na zemlji pokaže pravilen odvoj iz letala, učenci so na višini sami, inštruktor ne more korigirati njihovih napak) Možen je le posnetek odskoka iz letala, učenec se prehitro oddalji zato na posnetku napake niso vedno vidne.

Učenci se zaradi nenehne prisotnosti inštruktorja v prostem padu počutijo varno (sproščenost vodi k hitrejšemu napredku).

Učenci so pogosto pod stresom, ker so po odskoku prepuščeni sami sebi.

Vsi naši učenci, ki so se šolali po načinu AFF, še danes uspešno skačejo doma in po svetu. 100% učencev uspešno zaključi usposabljanje in nadaljuje s skakanjem.

Veliko učencev obupa med samim šolanjem, zaradi počasnega in pogosto stresnega načina usposabljanja. Le okoli 30% učencev uspešno zaključi usposabljanje za padalca.