SKOKI S PADALOM IN COVID 19

Vprašanje, ki nam ga stranke redno postavljajo zadnje mesece: Je nakup darilnega bona za skok s padalom od našega podjetja tvegan nakup, glede na trenutno stanje? Odgovor je NE, nikakor!

POVZETEK: ZAKAJ JE NAKUP DARILNEGA BONA ZA SKOK S PADALOM PRI NAS VAREN NAKUP?


- Padalstvo je sezonski šport (od aprila do novembra), ko je zatišje virusov.

- V kolikor imamo v času sezone skokov s padalom prepoved obratovanja, se vam darilni bon za čas prepovedi avtomatsko podaljša.

- Smo edina ekipa z lastnim turbinskim letalom, namenjenim izključno skokom s padalom, kar pomeni, da naše obratovanje/obstoj ni odvisno od zunanjih sodelavcev.

TUKAJ SE PRIJAVI NA OBVEŠČANJE O NADALNJIH SKAKANJIH!

Pot proti letalu, na prvi tandemski skok s padalom

Letos ( 2020) smo prvič v zgodovini zadovoljni in hvaležni, da je naša dejavnost sezonska. In sicer sezona skokov s padalom traja od začetka aprila, do konca oktobra oz. ko so temperature dovolj visoke za izvajanje skokov, to pa sovpada z obdobjem, ko je zatišje virusov.

Letošnjo sezono skokov s padalom ( 2020) smo zaradi virusa, in z njim povezanih ukrepov, bili primorani začeti nekoliko kasneje in sicer 22.5.. Četudi se zdi, da smo na ta račun izgubili veliko potencialnega časa za skok s padalom, naj povem, da se je v letu 2019, za skok s padalom v tandemu, v obdobju od 1.4. do 22.5. odločilo zgolj 5,3% vseh strank, ki so skok v tandemu opravile v tej isti sezoni. Glede na napisano, lahko vidimo, da smo bili za skoke s padalom prikrajšani predvsem samostojni padalci, ki začetek padalske sezone (ko imetniki darilnih bonov za tandemski skok še nabirajo pogum) izkoristimo za skoke za lastni užitek.

Prav tako smo sezono zaradi vladnih ukrepov (prepoved prehajanja med regijami – 20.10.), mogli nekaj dni predčasno zaključiti.

V vmesnem obdobju pa lahko, hvala bogu, rečemo, da smo obratovali nemoteno. Seveda z upoštevanjem zapovedi NIJZ, za preprečevanje možnosti okužbe s Sars-Cov-2. Za obdobje znotraj padalske sezone, ko so skoki s padalom prepovedani, pa se veljavnost darilnega bona za skok s padalom avtomatsko podaljša. Na tem mestu velja še povedati, da je letošnjo sezono skok s padalom v tandemu opravilo skoraj isto število slovenskih državljanov, kot pretekla leta, ko virusa še ni bilo. Seveda tudi mi beležimo upad dela, ampak gre ta v večini na račun tujih državljanov, ki so k dopustu v naših krajih dodali še skok s padalom. Upad tujih turistov, ki so se v sezoni 2020 udeležili skoka s padalom v tandemu pa je žal več kot 95%, zakar srčno upamo, da bo prihodnja turistična sezona uspešnejša.

Nori občutki ob odskoku z letala

Za zaključek lahko povemo, da smo s preteklo padalsko sezono več kot zadovoljni. Če bi nam meseca aprila nekdo ponudil takšen razplet, mu ne bi verjeli in bi bili zadovoljni tudi z veliko slabšim razpletom.

Mi že komaj čakamo prihajajočo sezono skokov s padalom, seveda z optimizmom, da nam virus ne bo nagajal. V vmesnem času pa pripravljamo vse potrebno, da bo sezona 2021 še boljša in bomo nanjo maksimalno pripravljeni.

Če ste imetnik našega darilnega bona za skok v tandemu, ali si le želite biti obveščeni o skakanjih v prihajajoči sezoni, se lahko na obveščanje prijavite TUKAJ.

Skok s padalom - uživanje med vožnjo padala